Menu

Stichting Stokroos

NL | EN

Ma'ayan Pesach | Longing

Adres:Nationaal Glasmuseum
Lingedijk 28-30,
Leerdam
Kunstenaar:Ma'ayan Pesach
Type:Stokroos Stipendium
Discipline:Glas
Openingstijden:Maandag gesloten

Dinsdag tot en met zaterdag
10.00 - 17.00 uur

Zondag
12.00 - 17.00 uur
Onder de titel Longing – Materializing memories onderzoekt Ma’ayan Pesach de mogelijkheden van nieuw geblazen glas in combinatie met tweedehands voorwerpen en spullen waar persoonlijke verhalen aan verbonden zijn. Zij sprak voor deze tentoonstelling met oudere vrouwen, ieder met een verschillende achtergrond en woonachtig in Tel Aviv. Deze gesprekken betroffen hun familie, jeugd, ambities en inzichten waarbij hun favoriete voorwerp werd besproken. De basisvorm van Ma’ayan’s glaswerk is afgeleid van flessen en kruiken, geblazen en vervormd in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum. Deze werken herbergen en koesteren de persoonlijke verhalen en herinneringen, die verbonden zijn aan dierbare voorwerpen en spullen. Deze werken zijn mogelijk gemaakt door het Stokroosstipendium voor Glas.

Ma’ayan Pesach (Kefar Saba, Israël, 1985) woont in Tel Aviv en maakte in 2013 in Eindhoven op de Design Academy furore met haar afstudeerproject ‘Food for thought’. Wij kennen haar pas goed sinds haar installatie ‘Stacked Light’, gemaakt in samenwerking met Sander Wassink, waar iedere afzonderlijke lamp van hergebruikt glas en servies uniek is geproduceerd. Pesach fantaseert al sinds haar jeugd over de mogelijkheden van bestaande objecten en verzamelt al haar hele leven herinneringen in allerlei vormen. Sinds haar tijd aan de Design Academy Eindhoven koppelt zij bestaande materialen en producten aan een persoonlijk verhaal. Op dit moment studeert zij voor haar master aan de Bezalel – art & design academy in Jerusalem, Israël.

Naast de tentoonstelling heeft Ma'ayan Pesach een publicatie gemaakt waarin de verhalen staan van de 5 vrouwen die zij in Tel Aviv interviewde.

Nationaal Glasmuseum

Ma'ayan Pesach

Film
Terug