Menu

Stichting Stokroos

NL | EN

Over Paul Deiters

Paul Deiters werd in 1952 geboren te Wassenaar en was het 7e kind in een groot gezin.

Paul bezocht in zijn jonge jaren de Pius X School te Wassenaar en ging vervolgens naar het Aloysius College te Den Haag waar hij het Gymasium diploma behaalde. Zijn opleiding vervolgde hij aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en hij ronde zijn doctoraal af aan de Interfaculteit Bedrijfskunde te Delft.

Paul begon zijn loopbaan bij de AMRO Bank in Amsterdam. Vanaf 1983 werkte hij enige jaren bij de Oranje Nassau Groep in Den Haag. Samen met twee zakenpartners verzelfstandigde hij in 1988 de participatie-tak van deze Groep en begon de onderneming Halder Holdings in Den Haag, die toen een toonaangevende investeringsmaatschappij werd in Nederland.

In 2000 verkochten de partners van Halder hun aandelen aan de GIMV N.V..  Paul bleef nog tot 2007 lid van het Bestuurs-Comité van deze onderneming.
Met deze transactie werd mede de basis gelegd voor de activiteiten van de eerder door hem opgerichte Stichting Stokroos.

Gedurende zijn leven koesterde Paul een grote liefde voor muziek en (schilder-)kunst. Daarnaast was hij fervent natuurliefhebber en jager. Al op jonge leeftijd maakte hij een reis naar Groenland. Later reisde hij ondermeer voor trekkings naar Nepal en ging hij fietsen door Vietnam.  Ook reisde hij veelvuldig naar zijn huis te Pontresina in het Zwitserse Engadin waar hij zijn belangstelling ontwikkelde voor kunstenaars zoals Hermann Hesse en Ferdinand Hodler. Als actief bergsportbeoefenaar genoot hij zomer en winter van de indrukwekkende Alpen.

In 2009 openbaarde zich de ziekte van Alzheimer. Paul, die alleenstaand was, werd aanvankelijk door familie en vrienden thuis verzorgd en werd nadien opgenomen in een verzorgingshuis in Oterleek waar hij in 2017 op 65-jarige leeftijd overleed.