Menu

Stichting Stokroos

NL | EN

What Design Can Do

Tentoonstelling van ontwerpers die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan What Design Can Do.
In het Stedelijk Museum Amsterdam is van 21 mei tot 26 juli een tentoonstelling van ontwerpers die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan What Design Can Do, de conferentie over de maatschappelijke betekenis van design waarvan dit jaar op 21 en 22 mei de vijfde editie plaatsvindt.
Stichting Stokroos heeft aan dit project financieel bijgedragen.

Dror Benshetrit
Vanuit zijn studio in New York ontwerpt Dror Benshetrit producten, interieurs en architectuur. In de tentoonstelling wordt gedemonstreerd hoe één van zijn interessantste ontwerpen, het constructie-element QuaDror (2006), op meerdere manieren kan fungeren. Dror ontwierp de Quadror in eerste instantie als esthetisch object, maar de constructie zo sterk bleek te zijn dat deze kan worden ingezet als schraag, noodwoning of geluidsmuur.

De gebroeders Campana
De Braziliaanse gebroeders Campana, product- en interieurontwerpers, zijn vertegenwoordigd met een aantal van hun ontwerpen waarin ogenschijnlijk tegenstrijdige aspecten zoals traditioneel handwerk en moderne productiemethoden en -technieken worden samengebracht. De broers hebben een voorkeur voor alledaagse, goedkope materialen en worden geïnspireerd door de Braziliaanse cultuur en hun thuisbasis, São Paulo.

Rogier Klomp
De Nederlandse journalist en illustrator Rogier Klomp presenteert zijn project Big Data: de Shell Search, in 2013 uitgezonden door VPRO in de serie Tegenlicht. Samen met filmmaker Shuchen Tan In laat Klomp in deze documentaire zien hoe onderzoek naar enorme, digitale databronnen en het visualiseren van onderzoeksresultaten revolutionaire, boeiende vormen van journalistiek mogelijk maken.

Alexandra Daisy Ginsberg
De Engelse ontwerper en kunstenaar Alexandra Daisy Ginsberg presenteert in de tentoonstelling haar project Designing for the Sixth Extinction (2013). Ginsberg onderzoekt in dit project de potentiële impact van synthetische (kunstmatige) biologie op biodiversiteit en natuurbehoud. De zesde, grote golf van uitsterving in de natuur lijkt eraan te komen - met de mens als grote boosdoener - en Ginsberg vraagt zich af hoe de ‘wilde natuur’ eruit zou zien in een toekomst die is ontworpen door synthetisch biologen.

Bompas & Parr
Ten slotte zijn ook de Britse food designers Bompas & Parr vertegenwoordigd met hun Kepler’s Platonic Planetary Bar.

Alex Atala
Tijdens de opening op 21 mei vond het publieksevent Taste it!: wat design kan doen voor onze smaakpapillen, plaats. Hoofdgast: kok Alex Atala, die ook op de tweedaagse conferentie spreekt en die zijn Multisensory Dinner Installation opvoert in het Stedelijk opvoert.

- See more at: http://www.stedelijk.nl/tentoonstellingen/what-design-can-do#sthash.01628qa8.dpuf
Back